Maltodekstryny

Są to węglowodany otrzymywane z rozkładu skrobi ziemniaczanej, ryżowej lub owsianej. Maltodekstryny są to cukry łatwo przyswajalne i dzięki temu stanowią źródło energii. Mają lekko słodki smak. Maltodekstryny stanowią składnik żywności: są składnikiem mleka modyfikowanego i odżywek dla niemowląt – dzięki swojej łatwej przyswajalności.

 

Przeczytaj również:

Rozwój układu pokarmowego

Poznaj inne hasła

Poznaj inne hasła

Nadal masz pytania ?

Skontaktuj się z naszym ekspertem i rozwiąż swoje wątpliwości

migalska_lyczko.png

lek.med.

Izabela Migalska-Łyczko

pediatra

Skonsultuj się bezpłatnie z Ekspertem BebiKlubu i otrzymaj odpowiedź na swoje pytania

Wyślij wiadomość

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?

Skontaktuj się z naszymi ekspertami

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?